babynestje samenstellen

WASADVIES PRODUCTEN VAN KL4VERTJE

Onze producten kunnen niet op hogere temperatuur dan 30 graden worden gewassen, omdat de synthetische vezels van de stoffen op hogere temperatuur kunnen afbreken. Wanneer je op hogere temperaturen wast dan beschadigen de kleine vezels en kunnen kleine deeltjes elastan zichtbaar worden, hierdoor is de kans dat de stof dunner wordt of beschadigd.

 

In plaats van wasverzachter, kun je een paar druppels azijn toevoegen aan de was, zodat de elasticiteit van het product niet wordt aangetast.

 

Centrifugeer niet op hoge snelheden, want ook dat kan zorgen voor het beschadigen van de elastan vezels en daar zal het product niet mooier op worden of zelfs beschadigen. 

 

Gebruik bij het wassen liever waspoeder. Natuurlijk kun je ook wassen met vloeibaar wasmiddel, maar dit kan verkleuring tot gevolgen hebben, en is daarom niet aan te raden. Zorg er wel altijd voor dat het wasmiddel geen chloor bevat.

Ledikantdeken met naam

WASADVIES BABYDEKENS

Verwijder vlekken indien nodig:

Als er vlekken op de babydeken zitten, probeer deze dan voor het wassen te behandelen. Gebruik een milde vlekkenverwijderaar of babyvriendelijke zeep om de vlekken te behandelen volgens de instructies op het product.

Sorteer de babydeken:

Was de babydeken samen met vergelijkbare kleuren om kleurdoorloop te voorkomen. Scheid lichte en donkere kleuren om te voorkomen dat de deken verkleurt.

Kies de juiste wascyclus en temperatuur (30graden):

Stel de wasmachine in op een delicate cyclus met koud of lauw water. Warm water kan sommige materialen beschadigen of krimpen, dus het is beter om voorzichtig te zijn.

Gebruik een mild wasmiddel:

Kies een babyvriendelijk en hypoallergeen wasmiddel. Het beste is waspoeder dat geen agressieve chemicaliën of geuren bevat. Vermijd wasverzachters, omdat deze de gevoelige huid van een baby kunnen irriteren. Ook kan vloeivaar wasmiddel zorgen voor verkleuringen.

Plaats de babydeken in de wasmachine:

Plaats de babydeken voorzichtig in de wasmachine en zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor beweging. Overbelast de wasmachine niet, want dit kan de deken beschadigen en een grondige reiniging verhinderen.

Voeg GEEN andere items toe:

Was de babydeken alleen of met vergelijkbare babykledingstukken. Vermijd het toevoegen van andere items, zoals volwassen kleding, om wrijving te minimaliseren.

Droog de babydeken voorzichtig:

Na het wassen, haal de babydeken voorzichtig uit de wasmachine en laat deze op natuurlijke wijze aan de lucht drogen. Vermijd direct zonlicht, want dat kan de kleuren vervagen. Drogers kunnen de stof krimpen en beschadigen.

Mijn artikel is verkleurd na het wassen

Een verkleurd artikel kan helaas niet meer hersteld worden. We raden je dan ook aan onze wasvoorschriften goed in acht te houden. 

Om verkleuring te voorkomen kun je kleuren fixeren door het artikel in koud water met een scheutje azijn te leggen en de eerste keer zonder wasmiddel op een lage temperatuur te wassen. Let op dat u het product de eerste keer afzonderlijk van andere wasgoed wast.

Babynestje teddy

Mijn babynestje pluist, hoe kan dat?

Door het vele wrijven en bewegen van de baby kan het wel eens voorkomen dat een babynestje begint te pluizen. Bij tricotstoffen is daar de meeste kans op. Was het babynestje in de wasmachine op een koud programma zonder wasmiddelen, trek niet aan de pluisjes. Eventueel kunt u de pluisjes verwijderen met een pluizenverwijderaar.

STEL ZELF SAMEN