fbpx

Babynestje: Wat is het en is het veilig?

Babynestje: Wat is het en is het veilig
Nestje voor je baby

Onze babynestjes zijn fijne knusse nestjes voor jou baby!

Babynestje: Wat is het en is het veilig

Babynestje: Wat is het en is het veilig

Het babynestje. Een trend die helemaal hip is in Nederland. Tegenwoordig behoort het babynestje wel tot de musthaves van de babyuitzet, maar is het babynestje wel veilig voor jou kindje? In deze blog vertel ik alles over onze babynestjes.

Hoe worden onze babynestjes gemaakt?

Het begint allemaal bij het aanschaffen van de stoffen. De stoffen die wij gebruiken voor het produceren van een nestje voor baby’s zijn gecertificeerd met het OEKO-TEX® keurmerk. Dit keurmerk vinden wij erg belangrijk. Het keurmerk houdt in dat de stof is getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.

Onze babynestjes zijn voorzien van een matrasje met een synthetisch vulling (fiberfill). De ronde opstaande randen van het babynestje die zorgen dat je baby een geborgen gevoel krijgt, zijn gevuld met fiberfill watten. Door de mooie gevulde randen is het een heerlijk coconnetje voor de baby.

Het babynestje is rondom afgewerkt en voorzien van een handig trekkoordje bij het voeteneind waarmee het babynestje op gewenste maat kan worden vastgestrikt.

Babynestje samenstellen

Is het babynestje veilig te gebruiken?

Een vraag die iedere ouder zich afvraagt bij het aanschaffen van een nestje voor je baby.

In principe is het babynestje veilig. Je baby moet altijd in de gaten gehouden worden door een volwassen persoon. Het babynestje is bedoelt voor korte dutjes en niet als slaapnest te gebruiken. Wij raden aan om bij langere slaapjes je baby in een wieg of ledikant te laten slapen.

Door de vorm van het nestje voelt je kindje zich snel op zijn gemak en jij hoeft bovendien niet bang te zijn dat hij toch zomaar weg rolt. 

Je kan ze in theorie gebruiken tot je kindje maximaal 6 maanden is. Zodra jouw kindje zich gaat omrollen adviseren wij om het babynestje niet meer te gebruiken.

Zijn er geen nadelen aan een babynestje? Wij vinden dat het babynestje geen nadelen heeft, op een punt na, dat het nestje niet bedoeld is om een hele nacht in te slapen.

Een heerlijk nestje voor jou baby zelf ontwerpen

Onze babynestjes zijn zelf samen te stellen in gewenste stoffen. Dat maakt onze babynesten ook zo uniek! Zoals wij al eerder hebben benoemd, zijn al onze stoffen met zorg uitgezocht en voorzien van een keurmerk.

Liever een uniek babynestje dan het standaard nestje wat iedereen heeft? Bij ons gaat dat zeker lukken. Met het ruime aanbod stoffen is de keuze reuze! Houdt jij van een leuke jungle print met oud groen of oker tinten? Of ga jij toch liever voor de neutrale kleuren zoals beige, taupe of ecru.

Keuze uit leuke printjes, luipaard, bloemen, jungle, dieren. Mix en match de printjes met onze wafelstof kleuren: oud groen, oud roze, roest, licht en donker blauw, oker, wit, ecru, zwart, paars, beige, taupe, bruin.

Even terug komen op het begin van onze blog: Is een babynestje veilig te gebruiken? Het antwoord is: Ja! Maar blijf jouw ukkie in de gaten houden als hij/zij in het babynestje ligt.

Babynestje in leuke print en wafel samenstellen

Bedankt voor het lezen van deze blog 🙂

♥ Volg ons op instagram ♥

Geef een reactie

De waardering van www.kl4vertje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 275 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.