fbpx

Welke babydeken moet ik aanschaffen voor mijn baby?

Welke babydeken moet ik aanschaffen voor mijn baby

Welke babydeken moet ik aanschaffen voor mijn baby?

Babydeken aanschaffen bij de geboorte van mijn kindje, maar welke babydeken is geschikt? Deze vraag krijgen wij geregeld binnen. Er zijn veel onzekerheden omtrent  babydekens en veel duidelijkheid over de babydekens is lastig te vinden. Er zijn zoveel babydekens op de markt dat de keuze erg lastig is voor aanstaande ouders. Welke deken ben je echt nodig voor jouw baby? En hoe kies je de juiste deken? Wij vertellen in deze blog meer over de verschillende babydekens, stoffen en wat de beste TOG-Waarde is voor jouw kleintje.

Babydekens van kl4vertje

Heb je al rondgekeken tussen onze babydekens? Of lees je eerst onze blog? Dan zul je na het lezen van dit artikel vast een keuze kunnen maken tussen een van onze babydekens. Als eerste is de vraag voor welk bedje zoek je een babydeken? Er zijn verschillende maten babydekens die wij aanbieden! Babydeken voor de wieg 80x100cm, babydeken voor de ledikant 100x140cm en babydekens voor in de kinderwagen, deze hebben een formaat van 80x60cm. 

Welke babydeken moet ik aanschaffen voor mijn baby? Heb je al rondgekeken tussen onze babydekens? Of lees je eerst onze blog? Dan zul je na het lezen van dit artikel vast een keuze kunnen maken tussen een van onze babydekens. Als eerste is de vraag voor welk bedje zoek je een babydeken? Er zijn verschillende maten babydekens die wij aanbieden! Babydeken voor de wieg 80x100cm, babydeken voor de ledikant 100x140cm en babydekens voor in de kinderwagen, deze hebben een formaat van 80x60cm. 

Babydekens voor de herfst/winter. 

Verwacht je een kleintje in het najaar of in de winter, dan kun je een babydeken aanschaffen zoals een deken met teddy of fleece voering in combinatie met wafel of een gebreide stof. Dit is lekker warm en zacht. Rekening houden met de omgevingstemperatuur is erg belangrijk. 

De TOG-waarde van een teddy of fleece babydeken kan variëren, afhankelijk van het specifieke materiaal en de dikte van het deken, en met welke stof deze wordt gecombineerd. Over het algemeen hebben teddy en fleece babydekens meestal een hogere TOG-waarde dan dunne katoenen dekens of wafeldekens. De babydeken kan een TOG-waarde hebben die varieert van ongeveer 1,5 tot 3 TOG, afhankelijk van de dikte en de isolerende eigenschappen van het materiaal. Deze dekens bieden meer warmte en isolatie, waardoor ze geschikt zijn voor koudere omgevingen of wanneer de baby wat meer warmte nodig heeft tijdens het slapen. Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van een teddy of fleece babydeken met een hogere TOG-waarde gepaard moet gaan met passende kleding voor de baby, zodat oververhitting wordt voorkomen.

Wiegdeken Ajour Cognac

Kies een babydeken die geschikt is per seizoen. 

Er zijn babydekens in veel verschillende materiaalsamenstellingen en een andere TOG-Waarde hebben. De babydeken moet lekker warm zijn. Wil je een babydeken aanschaffen? Houdt dan rekening met de TOG-waarde. 

Wat betekend TOG-Waarde?

De TOG-waarde van een babydeken geeft aan hoe warm het deken is en helpt ouders bij het reguleren van de lichaamstemperatuur van hun baby tijdens het slapen. Een TOG-waarde is een internationale standaard die wordt gebruikt om de isolatiewaarde van textielproducten, zoals dekens, te meten. TOG-waarde is een hulpmiddel om jouw baby veilig te laten slapen. Het is een puntensysteem voor de isolerende kwaliteit van bedtextiel. Hoe lager de omgevingstemperatuur, hoe hoger de TOG-waarde mag zijn. Bij het shoppen van een deken voor jouw kleintje moet je dus ook rekening houden met het seizoen waarin de baby wordt verwacht.

Het is altijd raadzaam om de richtlijnen en aanbevelingen op te volgen bij het kiezen van een geschikt babydeken en het handhaven van een veilige slaapomgeving voor de baby. Lees hier alles over de TOG-Waarde. 

Waarom een babydeken laten personaliseren?

Er zijn verschillende redenen waarom ouders ervoor kunnen kiezen om een babydeken te laten personaliseren. Hier benoemen wij een aantal redenen.

Sentimentele waarde: Het personaliseren van een babydeken kan een emotionele betekenis hebben voor de ouders. Ze kunnen ervoor kiezen om de naam van de baby, de geboortedatum of andere speciale details op het deken te laten zetten. Dit maakt het deken uniek en speciaal voor het kindje.

Cadeau: Een gepersonaliseerd babydeken kan ook een geweldig cadeau zijn voor ouders of aanstaande ouders. Door het deken te personaliseren, laat je zien dat je de tijd en moeite hebt genomen om een speciaal cadeau te creëren dat alleen voor hun baby is.

Herkenning: In ziekenhuizen of kinderdagverblijven waar meerdere baby’s zijn, kan het personaliseren van een deken helpen bij het identificeren van het deken van een specifieke baby. Door de naam of initialen van de baby op het deken te zetten, wordt verwarring voorkomen en kan het deken gemakkelijker worden teruggegeven aan de juiste ouders.

Erfstuk: Sommige ouders zien een gepersonaliseerd babydeken als een erfstuk dat van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Het personaliseren van het deken met de naam van de baby kan het nog specialer maken en een persoonlijke band creëren met de familiegeschiedenis.

Stijl en decoratie: Naast de emotionele waarde kan het personaliseren van een babydeken ook een stijlvolle en decoratieve keuze zijn. Ouders kunnen ervoor kiezen om het deken te laten personaliseren met kleuren, patronen of ontwerpen die passen bij de babykamer of hun eigen persoonlijke smaak.

Babydeken met naam
kraamcadeau met naam
Babydeken met naam

Babydekens voor in de Lente/zomer

Verwacht je een kleintje in de lente of in de zomer, dan kun je beter een babydeken aanschaffen die wat dunner en luchtiger is, zoals een deken met wafelstof, pointelle of katoen. Houdt bij het gebruik van een deken rekening met de totale tog-waarde. Trek jouw baby geen complete set kleding,slaapzak aan in combinatie met een deken. Een romper korte/lange mouw in de zomer is voldoende als je een dekentje gebruikt.

Een wafel babydeken heeft over het algemeen een lage TOG-waarde, meestal variërend van 0,5 tot 1,0 TOG. Dit betekent dat het deken dunner en lichter is en minder warmte vasthoudt dan een dikker deken met een hogere TOG-waarde. Een wafel babydeken met een lage TOG-waarde is geschikt voor gebruik tijdens warmere seizoenen, in kamers met een hogere kamertemperatuur of wanneer de baby al warm is aangekleed. Het biedt enige isolatie en comfort, maar voorkomt oververhitting van de baby. Het is echter belangrijk op te merken dat de keuze van een babydeken niet alleen afhangt van de TOG-waarde, maar ook van de omgevingstemperatuur, de leeftijd van de baby, de kleding die de baby draagt en persoonlijke voorkeuren.

 

Zoek een babydeken die geschikt is in het seizoen dat jouw kleintje wordt geboren. Bekijk de tog-waarde en houdt rekening met de omgevingstemperatuur.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over onze babydekens? stuur ons dan gerust een e-mail en wij zullen het spoedig mogelijk beantwoorden.

Volg je ons al op Instagram? Blijf op de hoogte! En doe elke maand mee met onze leuke winakties !

De waardering van www.kl4vertje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 272 reviews.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.